Eerste etappe.

‘Ik ben er klaar voor.’

Vrijdag 13 maart 2020, 11u, een stralend blauwe lucht en de eerste nog frisse lente zon.  Ik lig in het gras, op een pleintje in Runkst-Hasselt, geflankeerd door mijn twee hartsvriendinnen. We wisten dat er iets groots te gebeuren stond en dat we ons hierop al die tijd hadden voorbereid. ‘We zijn hier  klaar voor.’ 

We kijken elkaar aan, knijpen in elkaars handen en blijven een tijdje in stilte liggen, heel goed beseffend dat dit soort samen-zijn voor een lange tijd niet zal kunnen. ‘Over tijd en ruimte verbonden’; zeggen we. Ik voel de liefde én het vertrouwen. Pure rijkdom.

Ik rij naar Lommel en denk: ‘Ja, ik ben er klaar voor. Klaar om dit onbekend gebied in te stappen. Als een echte Nomad Leader.’

Klaar voor de eerste fase. 

Twee dagen later open ik mijn eerste online ‘cirkel van wijzen’ voor mijn Nomads. Ik hoor me nog zeggen. 

“Ik breng jullie nu samen omdat dit een belangrijke periode in het collectieve transformatieproces van 2020 is. And I hate to break the news. Dit nog maar proefdraaien is voor de grote golf eind 2020, begin 2021.”

Op grote schaal zal er heel wat chaos en paniek vrijkomen. Deze crisis maakt oerangsten wakker. Het is belangrijk om de komende periode je oerkracht, kalmte en wijsheid  aan te scherpen. Om een veilig anker te zijn voor jezelf en je omgeving. Als echte Nomad Leaders. 

“Laat alles wat je doet omdat je denkt dat je het ‘moest’ doen of ‘moest’ zijn, los en volg de flow van deze golf.”

Drie dingen zijn belangrijk. 

  1. Wees wakker op de thema’s die op je pad komen. Dit zijn jouw fundamentele thema’s voor deze transitie. 
  2. Blijf in het hier en nu, in de vertraagde tijd, blijf uit het oordeel en focus op het transformeren van je trauma’s.  
  3. Luister naar je lichaam. Zij zal je nu duidelijker dan ooit laten voelen welke richting je uit ‘moet’ op weg naar je nieuwe verhaal. 

Maar weet: alles hoeft niet NU opgelost worden. We hebben tijd.  Het is belangrijk om nu kalm en moedig de ene stap voor de andere stap te zetten en de uitdagingen op je pad te nemen. Dit is een collectief pad van beproevingen. 

Nomads Cirkel van wijzen. 

Wat volgde was een magische reis. Ik zag Nomads uit verschillende groepen moeiteloos verbinden. Een groep gelijkgestemden, een gemeenschappelijke taal. Begeesterd door hetzelfde gedachtengoed. “We are Nomads. We are all just walking eachother home.”

Vanaf het eerste moment was er veiligheid. om diepgaande, kwetsbare thema’s in het dragende midden te leggen. Samen onderweg. Geaard en verbonden. Steunen en gesteund worden. Tranen van verdriet en van plezier. 

Tien weken lang, vier maal per week opende ik de cirkel.  Elke keer een laagje dieper in contact met jezelf,  voorbij het oordeel, elke keer een stukje bevrijdt uit de gevangenschap van angst en wanhoop. 

Vorige week  sloot ik de laatste van 40 online ‘cirkels van wijzen’. Meer dan 100 vlieguren in de digitale wereld. Nieuwe compententie. Check. 

De lente wist van niks. Hier komt de zomer.

Na de cirkel ging ik nog even buiten zitten. Blauwe lucht en een krachtige lentezon. Weelderig fris groen, uitbundig vogelgezang. De paarden glanzend naast elkaar.. De lente wist van niks. Inderdaad. 

Ik kijk achterom. Wat een bijzonder periode.  Oneindig dankbaar.

And it’s is only the beginning.

(Lees hier het vervolg op deze post.)