eervol afscheid van een genie

Eervol afscheid van een genie

Gisteren namen een aantal mensen, na het verliezen van het proces tegen boskap, in Diest afscheid van de gemerkte bomen. Een eervol afscheid met dankbetuigingen voor de bijdrage die ze aan hun gemeenschap leverde. We spreken dikwijls over dienend leiderschap. Misschien een interessante case.

Geniaal.

Een boom doet ‘gewoon’ waar hij in essentie door de natuur voor ontwikkeld is. CO2 uit de lucht halen en omzetten in zuurstof. Lees het goed. Zuurstof – uitstoot.

7 op 7, zonder twijfelen, en heel bijzonder zonder één dag vakantie. Ze gebruiken een ingenieus ontwikkelingsproces in vier fasen. Je kent het misschien als lente, zomer, herfst en winter. In elke fase een ‘state of the art’ procedure om optimaal én duurzaam te groeien. Geniaal eigenlijk.

Ikigai of Dienend leiderschap.

Een boom is bevlogen. Met volle aanwezigheid én betrokkenheid gebruikt hij al zijn bruikbare energie om te groeien, Vol overgave sterker worden met het enige doel om zijn plek in het geheel eervol in te nemen. Onvoorwaardelijk dienend aan het geheel.

Twinkelende ogen van Einstein.

Ik zie het bijna voor me. Einstein die met twinkelende ogen zegt; ‘Look deep into nature and you will understand’. Dankjewel Einstein voor de uiterst waardevolle richtingaanwijzer. Dankbaar dat ik deze al tiental jaar volg. Ik geloof dat ook.

Mindset of a Nomad.

Als laatste wil ik mezelf bedanken. Ik ben me steeds meer bewust van de rijkdom die ik voor mezelf creëerde. Door Nomads op te richten. Nomads creëert het speelveld én de kracht om nog dieper contact te maken met de wijsheid en oerkracht van deze natuurvolkeren.

Don’t fight the old, play within the new.

#togetherwecandothis #lookdeepintonature #gratitude #honouring#nature #respect

Geef een reactie