Grondig opruimen

Ik lees een blogpost van @Virginie Vandaele over dagelijkse routine en rituelen was raakte me. Vooral de moeiteloosheid. En dan ontdek ik haar boek. “Maximaliseer je leven door minimalisme.” Yes! 

Minimalisme. Eenvoud. Uitpuren. De essentie. Woorden die al jarenlang moeiteloos uit mijn mond vloeien. En tijdens de Lock Down was er een zin die bleef galmen. ‘Ik wil opruimen, ik wil mezelf lichter maken, ik wil kalm en soepel door dit transformatieproces kunnen bewegen.”Jarenlang was mijn ‘msn avatar’ – Over distance the lightest travel furthest.

Over distance the lightest travel furthest.

Ik woon al 5 jaar in een Tiny House, 54m2. Maar ik speelde vals. Stiekem dozen met spullen op de zolder van mijn moeder bewaren. Time to get real. Daar zat ik dan. 41 jaar, een rijkelijk gevuld leven. Veel herinneringen én veel spullen. Dagenlang liet ik elk element door mijn handen glijden. Wat hoort echt bij mij? Wat mag ik loslaten? ‘Sprak Joy’ hoorde ik Maria Kondo telkens al giechelend zeggen. In het begin nog wat stroef, maar gaandeweg leek het wel als tango dansen. Met gemak kon ik loslaten en wat koesteren. Echt vastnemen. 

Resultaat. Volle Kringwinkel, lege zolder. Heerlijk. Ruimte.

Er trok net een onweer voorbij, ik zit hier heerlijk in mijn zetel en voel me effectief lichter. Dankjewel kosmos voor de ingeving om grondig op te ruimen. Een echte aanrader! En ik ruimte niet alleen mijn materiële wereld, mijn buitenkant op ook mijn emotionele, mijn binnenkant mocht ik heerlijk opruimen. Later meer hierover. 

Wil je Virginie haar blogpost lezen. https://www.virginievandaele.be/post/de-kracht-van-rituelen-en-dagelijkse-routines

Pre-order haar boek hier https://witsand.be/product/maximaliseer-je-leven-met-minimalisme-pre-order/