Ready for the next decade.

10 jaar geleden was ik voor 3 maanden in Australië

Een heerlijke periode. Ik kon me helemaal onderdompelen in de kracht van de natuur én de wijsheid van de Aboriginals. Want dat was de reden voor mijn reis Down Under. Maar naast het ‘avontuur’ werd de vernieling voelbaar. Deforestation in real life. Ik weet nog heel goed hoe het voelde, dode natuur. Ik krijg nog rillingen.

Rillingen en verbijstering.

Verbijstering over de reactie ‘onze’ leiders op de klimaat conferentie in Copenhagen in dezelfde periode. Ik liep er letterlijk 3 weken onder gebukt.

Ik was in paniek. De enige gedachte in mijn hoofd. “Wat kan ik doen om deze vernieling te stoppen, wat moet ik doen om ‘onze’ leiders de juiste beslissingen te laten nemen?”

Maart 2010 terug in België. Ik wist wat ik wou. Geniale ideeën genereren voor de ‘redding’ van de aarde. Playtoday Create tomorrow werd geboren. Sindsdien ontwikkelde ik mijn kracht om leiders in contact te brengen met hun creatieve kern. Met die plek waar hoop, verwondering en creativiteit leeft. Noem het jeugdig enthousiasme.

Nu, 10 jaar later, staat de helft van Australië in brand. De intensiteit van de verwoesting is immens. Niet meer boom per boom die gekapt wordt, maar een razende vuurzee die gebieden twee keer zo groot als België laat sterven. En nu, 10 jaar later, is het gedrag van ‘onze’ leiders nog niet veel veranderd.

Het goede nieuw is, ík ben veranderd.

Ik ben niet meer in paniek. Ik ben rustiger, wijzer. Ik weet nu dat geniale ideeën alleen niet genoeg zijn om onze planeet te redden. Ik weet nu dat de enige weg uit deze crisis een weg van diepgaande persoonlijke transformatie is. Een transformatie van ons bewustzijn om de ideeën in realiteit om te zetten.

Een kalm, stevig bewustzijn dat de chaos buiten laat, zich onverstoorbaar verbindt met kalmte. Een bewustzijn dat gefocust en daadkrachtig verder stapt op zoek naar nieuwe gebieden Ik leef nu de wijsheid van de Aboriginals.

I’m ready for the next decade.

Deze wijsheid en kracht bundelde ik in Nomads. Ik ben klaar om de volgende 10 jaar mijn expertise te delen met moedige leiders. Leiders die willen meeschrijven aan dit bijzondere verhaal. Een verhaal dat we met trots aan onze kinderen en kleinkinderen kunnen vertellen.

We are all just walking each other home.
We are nomads.

Stap je mee?

——
Wil je meer informatie over de 6 maanden durende Walkabout download hier de brochure of schrijf je meteen in via hello@wearenomads.be

Voor de winter editie zijn er nog 2 plaatsen vrij.
24/01 — 21/02 — 20/03 — 24/04 — 19/06

Geef een reactie